Close

15/08/2022

“С деца на тепе” се завръща на Бунарджика преди старта на учебната година

С вход свободен, организаторите подготвят 3ч. музикална програма на сцена и над 2 ч. открити тренировки и работилници за деца; по забавен начин 40 участници представят своите продукти и услуги на тепето.

На 10.09.2022 г. от 10 ч., алеята на хълм Бунарджика посреща участници и изложители на образователния фестивал “С деца на тепе”. Събитието се завръща на най-посещавания хълм в район “Централен” след 2-годишна пауза, поради пандемията.

В рамките на няколко часа, броени дни преди първия учебен ден, алеята пред паметника на Васил Левски ще бъде притегателен пункт за деца от 3 до 13 годишна възраст и техните родители. Единствен по рода си фестивал “С деца на тепе” привлича жители и гости на града с няколко атрактивни елемента: 

  • близо 40 участници, които представят своите дейности, услуги и продукти насочени към деца. Сред най- интереснитезабележителните от тях са: работилници „Рециклиране“,  „Открий ме в джунглата“ + опознавателна обиколка на тепето;  актьорски уъркшоп, лекция по темата по-малко екран за децата, открита тренировка по Да Дао и даване на 1-ва помощ; занимания за подобряване паметта на децата, сглобяване на играчки, интерактивни дъски по моторика и няколко работилници за роботи. 
  • децата ще могат да се срещнат с екипите на полиция и пожарна; да се запознаят с Природонаучния музей и Етнографския музей в Пловдив; с екипа по Ааварийно спасяване, както и с много други частни и неправителствени организации с полезни дейности за малчуганите.

Програмата на сцена започва в 10 ч. с водещ известния на всички в Пловдив Стефан Лозанов. “За любителите на музиката и танците подготвяме програма с народни танци, импро театър, музикални изпълнения на китара от деца, корейски, модерни и тик-ток танци, художествена гимнастика и други. Радваме се, че откликнаха на поканата ни любимите на пловдивчани Y&M Melodic Project – Милен Димитров и Йоана, арт център “Алехандро” и група “Knock Out”, както и “Арт Войс Център” Пловдив.”, коментира Румяна Киризиева, координатор на програмата. 

В 12.30 ще бъдат изтеглени десетки награди от томбола, като всички те са предоставени от дарители на събитието. “Без подкрепата на много частни дарители, предимно базирани в Пловдив, това събитие няма как да се състои. Организацията му трае месеци и е резултат на екипна работа.”, споделя Деси Десева, част от екипа на фондацията. “Образованието на децата и разширяването на техните хоризонти е един от малкото сигурни пътища за формирането на смислено гражданско общество”, Маргарита Стоичкова, съ-основател на фондацията. “С деца на тепе” 2022 се реализира с финансовата подкрепа на Община Пловдив, съвместно с район “Централен”, Пловдив. Сред дарителите на събитието са ай-ти компания с френско-български мениджмънт, школа по английски за бебета и деца, агенция за управление на проекти. Медиен партньор е Радио Енерджи.

Споделете: